Ինչպես պատրաստել արագ պատրաստվող աղցան

Կաղամբը բարակ շերտատել, աղ անել, թեթևակի տրորել, ավելացնել բարակ շերտատած կարմիր պղպեղը, կիսաշրջանակների կտրտած վարունգը: Սոուս պատրաստելու համար՝ թասի մեջ խառնել սոյայի սոուսը, խնձորի քացախը, 1 ճաշի գդալ ջուրը, կիտրոնի հյութը, շագանակագույն շաքարավազը, աղ, սև պղպեղ անել, լավ հարել, ավելացնել ճզմած սխտորն ու ձիթայուղը, հարել, լցնել աղցանի վրա, խառնել, ծածկել, 1 ժամով դնել սառնարանը: Քունջութը բովել, մի քիչ սառեցնել, թեթևակի տրորել, շաղ տալ աղցանի վրա մատուցել:

Արագ պատրաստվող աղցան

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք արագ պատրաստվող աղցան

վարունգ  վարունգ 100 գրամ

կարմիր պղպեղ  կարմիր պղպեղ 1 հատ

կաղամբ  կաղամբ 150 գրամ

ձեթ  ձեթ 2 ճաշի գդալ

սխտոր  սխտոր 1 պճեղ

սոյայի սոուս  սոյայի սոուս 4 ճաշի գդալ

քացախ  քացախ 1 ճաշի գդալ

ջուր  ջուր 1 ճաշի գդալ

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ

շագանակագույն շաքարավազ  շագանակագույն շաքարավազ 1 թեյի գդալ

քունջութի սերմեր  քունջութի սերմեր 2 ճաշի գդալ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 820դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 41 կկալ



Սոտե

 

Պատրաստեք սոտե հետևյալ բաղադրատոմսով

Սոտե Արևելյան Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:

Այսօր առաջարկում ենք բանջարեղենով մի շատ համեղ և հավասարակշռված ուտեստ պատրաստել, թեպետ այն ֆրանսիական անուն ունի, սակայն համեմունքներն արևելյան խոհանոցին են հատուկ. սա ասում է այն մասին, որ ուտեստը մի քանի խոհանոցի խառնուրդ է

Սոտե

 

Ինչպես պատրաստել սոտե

Նուշը տաք ջրով թրջել, կլպել: Հարիչի բաժակի մեջ լցնել քիմիոնը, համեմի սերմը, կիտրոնի հյութը, 2 ճաշի գդալ ձիթայուղը, միասին հարել՝ մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Դդումը մաքրել, լոբու հատիկի չափի կտրտել, բրոկոլին կտրտել նույն չափի: Տապակի մեջ քիչ ձիթայուղ լցնել, բրոկոլին և դդումը միասին 5 րոպե տապակել, ավելացնել մաքրած և կիսած նուշը, չիլի պղպեղը, տապակել 3-4 րոպե, ապա լցնել սոուսը, մարմանդ կրակին շարունակել տապակել՝ մինչև բանջարեղենը պատրաստ լինի, մի քիչ սոյայի սոուս լցնել, թողնել հեղուկը գոլորշիանա և մատուցել:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սոտե

բրոկկոլի  բրոկկոլի 1 գլուխ

դդում  դդում 300 գրամ

նուշ  նուշ 0.5 թեյի բաժակ

քիմիոն  քիմիոն 0.5 թեյի գդալ

համեմի սերմ  համեմի սերմ 1 թեյի գդալ

կիտրոն  կիտրոն 0.5 հատ

ձեթ  ձեթ 3 ճաշի գդալ

համեմ  համեմ 0.5 փունջ

սոյայի սոուս  սոյայի սոուս

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1240դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 58 կկալ


 

Պատրաստեք սնկով և ձիթապտղով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Սնկով և ձիթապտղով աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

Ագարիկոնը միակ սունկն է, որը կարելի է հում ուտել: Այն հարկավոր է ուղղակի մարինացնել բուսայուղի և կիտրոնի հյութի խառնուրդի մեջ՝ չմոռանալով աղ ու պղպեղով համեմել:

Սնկով և ձիթապտղով աղցան

 

 

Ինչպես պատրաստել սնկով և ձիթապտղով աղցան

Լվացած թարմ ագարիկոնը շերտատել, լցնել թասի մեջ: 3 ճաշի գդալ ձիթայուղի և 1,5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութի խառնուրդով մարինադ պատրաստել, համեմել աղ ու թարմ աղացած սև պղպեղով, լցնել սնկի շերտերին, խառնել, թողնել մարինացվեն: Լոլիկը, խաշած ձվերն ու պղպեղը կտրտել, մարոլի տերևները ձեռքով պատառոտել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել ջրքամած ձիթապտուղը, մարինացված սունկը, աղ ու պղպեղ անել, մեկ անգամ էլ խառնել և մատուցել:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկով և ձիթապտղով աղցան

սունկ  սունկ 300 գրամ

լոլիկ  լոլիկ 1 հատ

կարմիր պղպեղ  կարմիր պղպեղ 1 հատ

ձու  ձու 3 հատ

հազարի տերևներ  հազարի տերևներ 5 ցողուն

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ 1,5 ճաշի գդալ

ձիթապտուղ  ձիթապտուղ 50 գրամ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

ձեթ  ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 890դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 320 կկալ


 

Պատրաստեք սիսեռով և սպանախով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Սիսեռով և սպանախով աղցան շատ համեղ Աղցան է:

Սիսեռն, ըստ հին հնդկական սննդակարգի, իր մեջ երկնային՝ ջերմացնող, արևային էներգիա է պարունակում, դրանով էլ այն շատ արժեքավոր է: Առաջարկում ենք սիսեռով հնդկական աղցան պատրաստել:

Սիսեռով և սպանախով աղցան

 

Ինչպես պատրաստել սիսեռով և սպանախով աղցան

Հավանգի մեջ լցնել մանանեխի և նեխուրի սերմերը, ծեծել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել կիտրոնի հյութը, ձիթայուղը, կարմիր պղպեղը, լոլիլկի մածուկը, մեղրը, աղ ու թարմ աղացած սև պղպեղ անել, լավ հարել: Պետք է զանգվածը թանձրանա: Սոուսին ավելացնել խաշած և ջրքամած սիսեռը, կլպած, հյութը հեռացրած և խորանարդաձև կտրտած լոլիկը, կլպած, կիսած, սերմերը հեռացրած, խորոնարդաձև կտրտած վարունգը, նույն չափի կտրտած պղպեղը: Աղցանը խառնել, 2 ժամով դնել սառնարանը: Մատուցելուց կես ժամ առաջ հանել սառնարանից, ավելացնել սպանախի տերևները, խառնել, թողնել սենյակային ջերմաստիճանի դառնա և մատուցել:

 


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սիսեռով և սպանախով աղցան

սիսեռ  սիսեռ 150 գրամ

մանանեխ  մանանեխ 1 թեյի գդալ

նեխուր  նեխուր 0.5 թեյի գդալ

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ 4 ճաշի գդալ

ձեթ  ձեթ 6 ճաշի գդալ

կարմիր աղացած պղպեղ  կարմիր աղացած պղպեղ 0.5 թեյի գդալ

տոմատի մածուկ  տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

մեղր  մեղր 2 ճաշի գդալ

աղ  աղ 0.5 թեյի գդալ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

լոլիկ  լոլիկ 1 հատ

վարունգ  վարունգ 1 հատ

դեղին պղպեղ  դեղին պղպեղ 0.5 հատ

սպանախ  սպանախ 1 փունջ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1990դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 107 կկալ


 

Պատրաստեք սնկով և բրոկկոլիով նախուտեստ հետևյալ բաղադրատոմսով

Սնկով և բրոկկոլիով նախուտեստ շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:

Պաս պահողներին հերթական ուտեստն ենք առաջարկում: Այս ուտեստները շատ հավասարակշռված են, դրանք շատ օգտակար են ու թեթև:

Սնկով և բրոկկոլիով նախուտեստ

 

Ինչպես պատրաստել սնկով և բրոկկոլիով նախուտեստ

Բուսայուղը տաքացնել, շերտատած գազարը տապակել 1 րոպե, ավելացնել շերտատած նեխուրը, 1 րոպեից ավելացնել շերտատած սունկը, մի պտղունց աղ անել, կափարիչը դնել, շոգեխաշել 5 րոպե, համեմել պղպեղով, ավելացնել ոչ մանր կտրտած կանաչ սոխը, խառնել, կրակից վերցնել, թողնել սառչի: Կաթսայի մե ջուր եռացնել, աղ գցել, բրոկոլին գցել մեջը և ուղիղ 1 րոպեից ջրքամել, ողողել սառը ջրով: Բանջարեղենը խառնել, համեմել, սոուս լցնել, կտրտած կանաչի ավելացնել, խառնել և մատուցել:
 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկով և բրոկկոլիով նախուտեստ

բրոկկոլի  բրոկկոլի 500 գրամ

սունկ  սունկ 400 գրամ

գազար  գազար 2 հատ

նեխուր  նեխուր 5 ցողուն

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ 0.5 փունջ

սոուս  սոուս 0.25 թեյի գդալ

ձեթ  ձեթ 2 ճաշի գդալ

կանաչի  կանաչի

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

կարմիր աղացած պղպեղ  կարմիր աղացած պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1180դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 81 կկալ


 

Պատրաստեք լյարդով նախուտեստ հետևյալ բաղադրատոմսով

Լյարդով նախուտեստ շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:

Կաթնախմորուկներ պատրաստում են աշխարհի տարբեր ծայրերում: Դրանք տարբեր անուններ ունեն՝ բլինչիկ, գալետ, կրեպ և այլն. ամենուր դրանք շատ սիրված են: Այսօր առաջարկում ենք կաթնախմորուկով տորթ – նախուտեստ պատրաստել:

Լյարդով նախուտեստ

 

 

Ինչպես պատրաստել լյարդով նախուտեստ

Թասի մեջ ջարդել ձվերը, ավելացնել կաթը, ալյուրը, լավ հարել, ավելացնել հավի աղացած լյարդը, խառնել, մի կողմ դնել: Սոխը մանր կտրտել, տապակել բուսայուղով, ավելացնել մանր կտրտած կանաչ պղպեղը, քերած գազարը, տապակել՝ մինչև գազարը պատրաստ լինի, ավելացնել ճզմած սխտորը, կետչուպը, թողնել հեղուկը գոլորշիանա, կրակից վերցնել, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, թողնել սառչի: Տապակը դնել կրակին, բուսայուղ քսել, կաթնախմորուկներ թխել: Ամեն անգամ խմորը խառնելուց հետո վերցնել, քանի որ լյարդի մասնիկները թասի հատակն են իջնում: Սառած խճողակին այնքան մայոնեզ ավելացնել, որ զանգվածը հարմար լինի քսել, բայց ջրիկ չլինի: Տորթ ձևավորել՝ լյարդով շերտերին խճողակ քսել, դնել կաթնախմորուկի 2-րդ շերտը: Շարունակել՝ մինչև շերտերը վերջանան, վրան ձևավորել մայոնեզով և մաղադանոսի տերևներով, թողնել 20 րոպե, որպեսզի տորթը փափկի:

 


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լյարդով նախուտեստ

Հավի լյարդ  Հավի լյարդ 500 գրամ

ալյուր  ալյուր 0,5 թեյի բաժակ

կաթ  կաթ 0,5 թեյի բաժակ

ձու  ձու 2 հատ

կետչուպ  կետչուպ 3 ճաշի գդալ

մայոնեզ  մայոնեզ 100 գրամ

սխտոր  սխտոր 3 պճեղ

գազար  գազար 2 հատ

կանաչ պղպեղ  կանաչ պղպեղ 1 հատ

սոխ  սոխ 1 գլուխ

մաղադանոս  մաղադանոս 0,5 փունջ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

ձեթ  ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1880դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 333 կկալ

 

Պատրաստեք սիսեռով և բանջարեղենով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Սիսեռով և բանջարեղենով աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:

Այսօր կներկայացնենք մի շատ հետաքրքրիր աղցան, որի հիմնական բաղադրիչը սիսեռն է, այն պասուց կերակուր է:

Սիսեռով և բանջարեղենով աղցան

 

Ինչպես պատրաստել սիսեռով և բանջարեղենով աղցան

Կիտրոնը քամել: Գլուխ սոխը կիսել, շատ բարակ շերտատել, վրան աղ անել, լցնել կիտրոնի հյութի կեսը, խառնել, թողնել սոխը մարինացվի: Մեծ թասի մեջ սոուս պատրաստել, մանանեխը, կիտրոնի մնացած հյութը, մեղրը, ձիթայուղը, աղ ո ւպղպեղը լավ հարել, ավելացնել ճզմած սխտորը, մանր կտրտած սամիթը, խառնել: Սոուսին ավելացնել նախապես խաշած և ջրքամած սիսեռը, մանր կտրտած կարմիր պղպեղը, ձիթապտուղը, մարինացված սոխը, խառնել: Վերջում ավելացնել կիսած կամ 4 մասի կտրած մանր լոլիկը, զգուշորեն խառնել, մատուցելիս զարդարել կանաչ սոխի օղակներով:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սիսեռով և բանջարեղենով աղցան

սիսեռ  սիսեռ 1 թեյի բաժակ

կարմիր պղպեղ  կարմիր պղպեղ 1 հատ

սոխ  սոխ 1 գլուխ

սխտոր  սխտոր 1 պճեղ

լոլիկ  լոլիկ 100 գրամ

ձիթապտուղ  ձիթապտուղ 60 գրամ

մանանեխ  մանանեխ 0.5 թեյի գդալ

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ 3 ցողուն

սամիթ  սամիթ 0.5 փունջ

ձեթ  ձեթ 1.5 ճաշի գդալ

կիտրոն  կիտրոն 0.5 հատ

մեղր  մեղր 0.5 ճաշի գդալ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1070դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 74 կկալ

 

Պատրաստեք բողկով կանաչ աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Բողկով կանաչ աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

Աղցանը համեղ լինելուց զատ պետք է նաև գեղեցիկ լինի: Պետք է հաշվի առնել կտորների չափը, ձևը, գույների համադրությունը:

Բողկով կանաչ աղցան

 

Ինչպես պատրաստել բողկով կանաչ աղցան

Մարոլի վերին տերևները հեռացնել, միջին մասերը կիսել, դնել ափսեի մեջ, շրջանաձև կտրտած բողկ ավելացնել: Լայմը 4 կտոր անել, 2-ի կեղևը հեռացնել, միջուկը կտրտել, շաղ տալ ափսեի պարունակության վրա: Սոուս պատրաստելու համար՝ թասի մեջ քամել լայմի մնացած կտորների հյութը, ձիթայուղ լցնել, համեմել աղ ու պղպեղով, լավ հարել, ավելացնել մանր կտրտած համեմը, խառնել, լցնել աղցանի վրա և մատուցել:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բողկով կանաչ աղցան

հազարի տերևներ  հազարի տերևներ 1 փունջ

բողկ  բողկ 0.5 փունջ

լայմ  լայմ 1 հատ

համեմ  համեմ 0.5 փունջ

ձեթ  ձեթ 3 ճաշի գդալ

շաքարավազ  շաքարավազ 1 պտղունց

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 880դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 47 կկալ


 

Պատրաստեք դուկկա սոուսով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Դուկկա սոուսով աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:

Շարունակում ենք ձոզ ներկայացնել նոր սոուսներ: Դուկկա, այսպես է կոչվում սուսը, որն առաջարկում ենք այսօր: Ասենք, որ այն ավելի նման է համեմունքների խառնուրդի, բայց հարգելով հեղինակային իրավունքը, մենք էլ սոուս կանվանենք:

Դուկկա սոուսով աղցան

 

Ինչպես պատրաստել դուկկա սոուսով աղցան

Դուկկա սոուսը պատրաստելու համար՝ տապակը դնել կրակին, հերթով բովել գետնանուշը, քունջութն ու համեմի սերմը, այս ամենին մի պտղունց խոշոր աղ, սև պղպեղ ավելացնել, գործիքով մանրացնել: Վարունգը կլպել, մանր խորանարդների կտրտել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել նույն չափի կտրտած բողկն ու լոլիկը, մանր կտրտած չիլի պղպեղը: Կանաչ սոխը, կանաչիները, հազարի տերևների սպիտակ մասերը մանր կտրտել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել դուկկա սոուսը: Կիտրոնի հյութով և ձիթայուղով սոուս պատրաստել, սա էլ լցնել աղցանի վրա, խառնել: Աղցանը լցնել հազարի տերևների վրա և մատուցել:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դուկկա սոուսով աղցան

լոլիկ  լոլիկ 2 հատ

վարունգ  վարունգ 1 հատ

բողկ  բողկ 4 հատ

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ 5 ցողուն

կծու պղպեղ  կծու պղպեղ 1 հատ

հազարի տերևներ  հազարի տերևներ 1 փունջ

մաղադանոս  մաղադանոս 0.5 փունջ

համեմ  համեմ 1 փունջ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

ձեթ  ձեթ 4 ճաշի գդալ

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ 4 ճաշի գդալ

քունջութի սերմեր  քունջութի սերմեր 0.5 ճաշի գդալ

գետնանուշ  գետնանուշ 50 գրամ

համեմի սերմ  համեմի սերմ 0.5 ճաշի գդալ

քունջութի սերմեր  քունջութի սերմեր

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1460դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 130 կկալ



 

Պատրաստեք ցիտրուսային աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով

Ցիտրուսային աղցան շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Պասի ուտեստներ սեղաններին:

 

Ցիտրուսային աղցան

 

Ինչպես պատրաստել ցիտրուսային աղցան

Մրգերը լվանալ, կեղևն ու թաղանթները  հեռացնել, շերտերի բաժանել կամ կտրատել: Մրգի շերտերն ու նռան հատիկները լցնել խորը ամանի մեջ, վրան մի քիչ դարչին և շաքարի փոշի ցանել, զգուշորեն խառնել: Զարդարել անանուխով և մատուցել:

 


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ցիտրուսային աղցան

նարինջ  նարինջ 1 հատ

թուրինջ  թուրինջ 1 հատ

պոմելո  պոմելո 1 կգ

նուռ  նուռ 1 հատ

կիվի  կիվի 2 հատ

դարչին  դարչին

շաքարի փոշի  շաքարի փոշի

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 4950դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 144 կկալ

 

Պատրաստեք ձմեռային օլիվյե հետևյալ բաղադրատոմսով

Ձմեռային օլիվյե շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

 

Ձմեռային օլիվյե

 

Ինչպես պատրաստել ձմեռային օլիվյե

Բոլոր մթերքները մանր խորանարդիկների ենք բաժանում` թողնելով 4 ձվի սպիտակուց ու 3 գազար: Մայոնեզի մեջ ուրիշ հարմար սոուս լցնել ու խառնել: Կարելի է աղ անել, եթե վարունգները շատ թթու չեն: Հետո մանր քերիչով քերել սպիտակուցն ու գազարը: Դնել մի կողմ: Վերցնել համապատասխան ափսե ու այս ամենը դնել գլխարկի նման: Հետո զգուշորեն փակում ենք աղցանը գազարով: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև սպիտակուց: Հետո մայոնեզով նախշեր անել գլխարկի վրա:


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ձմեռային օլիվյե

կարտոֆիլ  կարտոֆիլ 7 հատ

ձու  ձու 5 հատ

գազար  գազար 2 հատ

սոխ  սոխ 1 գլուխ

երշիկ  երշիկ 200 գրամ

թթու վարունգ  թթու վարունգ 5 հատ

պահածոյացված կանաչ ոլոռ  պահածոյացված կանաչ ոլոռ 350 գրամ

մայոնեզ  մայոնեզ 2 ճաշի գդալ

զարդարելու համար

գազար  գազար 3 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1930դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 756 կկալ

 

Պատրաստեք աղցան սնկով, կարտոֆիլով ու պանիրով ՛՛շիկահեր գեղեցկուհի՛՛ հետևյալ բաղադրատոմսով

Աղցան սնկով, կարտոֆիլով ու պանիրով ՛՛Շիկահեր գեղեցկուհի՛՛ շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:

 

Աղցան սնկով, կարտոֆիլով ու պանիրով ՛՛ Շիկահեր գեղեցկուհի՛՛

 

Ինչպես պատրաստել աղցան սնկով, կարտոֆիլով ու պանիրով ՛՛շիկահեր գեղեցկուհի՛՛

1 շերտը կլինի եփած ու քերած կարտոֆիլից, երկրորդը մանր կտրատած հավի միս, 3 շերտը տապակած սունկ, 4-ը քերած ձվեր, 5-ը քերած պանիր սխտորի հետ խառնած, 6 շերտը մանր քերիչով քերած գազար: Եթե որոշել եք թթու վարունգով պատրաստել աղցանը, ապա այն դրեք ձվի ու սոխի միջև ու աղ չցանել:Տրաֆարետը կտրել ու այնպես հանել, որ աղցանին թուղթ չկպչի: Ուշադիր նայել նկարին, որպեսզի ինչքան հնարավոր է ճիշտ որոշվվի որտեղ պիտի լինի քիթը, բերանը և այլն: սալորաչրից սարքել բերանն ու քթանցքերը: Ձիթապտղից պատրաստել աչքը, սալորաչրից թարթիչներ ու հոնքեր սարքել, ականջները սարքել եփած գազարից և իհարկե ձիուկին հյուրասիրում ենք կանաչի: Այս աղցանի միջուկը կարելի է պատրաստել ցանկացած բաղադրիչներից,իսկ ձիու գույնը կախված է յուրաքանչյուրի ֆանտազիայից:

 


 

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք աղցան սնկով, կարտոֆիլով ու պանիրով ՛՛շիկահեր գեղեցկուհի՛՛

կարտոֆիլ  կարտոֆիլ 4 հատ

հավի կրծքամիս  հավի կրծքամիս 600 գրամ

թթու վարունգ  թթու վարունգ 3 հատ

ձու  ձու 4 հատ

պանիր  պանիր 300 գրամ

սոխ  սոխ 1 գլուխ

սունկ  սունկ 500 գրամ

սխտոր  սխտոր 1 պճեղ

գազար  գազար 4 հատ

մայոնեզ  մայոնեզ

աղ  աղ

զարդարելու համար

պանիր  պանիր

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ

սալորի չիր  սալորի չիր

գազար  գազար

ձիթապտուղ  ձիթապտուղ

մայոնեզ  մայոնեզ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3400դրամ,

իսկ կալորիականությունը ` 733 կկալ