Pizzas
Պատրաստեք պիցցա թավայի վրա հետևյալ բաղադրատոմսով
Պիցցա թավայի վրա շատ համեղ Պիցցա է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել պիցցա թավայի վրա
Պատրաստում ենք թթվասերի նման թույլ խմոր, լցնում կարագով պատված թավայի մեջ և վերևից դնում ցանկացած միջուկ (տոմատ, երշիկ, թթու վարունգ, զեյթուն, լոլիկ և այլն): Քսում ենք մայոնեզ և վերևից ավելացնում քերած պանրի հաստ շերտ: Թավան մի քանի րոպեով դնում ենք միջին կրակի վրա, միանգամից փակում կափարիչը, հենց պանիրը սկսի հալչի` պիցցան պատրաստ է:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պիցցա թավայի վրա
մայոնեզ 4 ճաշի գդալ
ձու 2 հատ
ալյուր 100 գրամ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 680դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 257 կկալ
Պատրաստեք պիցցա ”double cheese” հետևյալ բաղադրատոմսով
ՊԻՑՑԱ ”DOUBLE CHEESE” Իտալական Պիցցա է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել պիցցա ”double cheese”
Խմորը դնել տապակի վրա, եզրերը ձգել հավասարեցնել տապակի ծայրերին: Վրան ցանել չորացրած սուսամբար: Պանիրը քերել: Հաստ շերտով փռել խմորի վրա: Օղակ-օղակ կտրատել սալյամին, լոլիկը, սոխը: Շարել հերթականությամբ. Սալյամի, սոխ, լոլիկ: Կարևոր է, որ լոլիկը սոխի վրա լինի և ոչ հակառակը: Վրան լցնում ենք կտրատած պղպեղը: Ավելացնում ենք երկրորդ շերտ պանիրը: Թխում ենք տաք ձեռոցում 20-25 րոպե:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պիցցա ”double cheese”
սալյամի 250 գրամ
լոլիկ 2 հատ
սոխ 1 հատ
պղպեղ 0.5 հատ
մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
կանաչի
պիցցայի լոշ 1 հատ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1270դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 209 կկալ
Պատրաստեք պիցցա իտալական հետևյալ բաղադրատոմսով
ՊԻՑՑԱ ԻՏԱԼԱԿԱՆ Իտալական Պիցցա է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել պիցցա իտալական
Պիցցայի լոշին ձեթ քսել, մանր կտրատած կամ քերած պանիր ցանել, վրան կեղևը մաքրած և խոշոր բլթակներով կտրատված լոլիկի շերտ դնել: Սարդելկաները կտրատել երկարությամբ և ցանցաձև դասավորել վրան, աղ և պղպեղ ցանել և լցնել մնացած ձեթը: Թխել 30 րոպե:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պիցցա իտալական
պիցցայի լոշ 1 հատ
լոլիկ 500 գրամ
նրբերշիկ 150 գրամ
սև պղպեղ
աղ
ձեթ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1070դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 236 կկալ
Տորթեր
Պատրաստեք տորթ նարգիզ հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ նարգիզ Հայկական Տորթեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել տորթ նարգիզ
Կարագը, շաքարավազը, ձուն, սոդան և ալյուրը լավ հարել: Բաժանել 3 մասի և թխել:
Կրեմը:՝ Թթվասերը, շաքարավազը և աղացած ընկույզը խառնել և քսել շերտերին:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ նարգիզ
կարագ 200 գրամ
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
ձու 2 հատ
սոդա 0.5 թեյի գդալ
ալյուր
կրեմ
շաքարավազ 1 թեյի բաժակ
ընկույզ 300 գրամ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2520դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 398 կկալ
Պատրաստեք տորթ` լիմոնի ու հապալասու սիրավեպով հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ` լիմոնի ու հապալասու սիրավեպով շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել տորթ` լիմոնի ու հապալասու սիրավեպով
Լիմոնի վրա եռացրած ջուր լցնել ու 30 րոպե թողնել: Կարագը շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել ձու, խառնել: Ավելացնել թթվասեր, լավ խառնել: Լցնել փխրեցուցիչ ու ալյուր, խմոր հունցել: Տապակը յուղել, լցնել խմորի 1/3-ը: Որպեսզի խմորը ձեռքերից չկպչի, ձեռքերը սառը ջրով թրջել: Դնել մինչ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը, թխել 15-20 րոպե: 3 հատ շերտ թխել: Լիմոնը կտրատել, հանել կորիզները, լցնել բլենդերի մեջ, մանրացնել, եթե բլենդեր չկա, կարելի է մսաղացով աղալ: Հապալասը խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել մանրացված լիմոն: Օշարակի համար շաքարավազի վրա ջուր լցնել, եռացնել, մինչ շաքարավազը հալչի: Լցնել լիմոնի հյութի կեսը: Սերուցքը շաքարավազի հետ հարել: Պատրասըի բիսկվիթի վրա լցնել օշարակ: Շարել հապալասի ու լիմոնի կեսը: Սերուցք քսել, ծածկել երկրորդ շերտով, լցնել մնացած օշարակը, հապալաս դնել ու սերուցք լցնել: Դնել 3 շերտը: Ընդհանուր տորթը պատել սերուցքով: Զարդարել ըստ ճաշակի:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ` լիմոնի ու հապալասու սիրավեպով
կարագ 200 գրամ
շաքարավազ 200 գրամ
ձու 4 հատ
սերուցք 200 գրամ
փխրեցուցիչ 10 գրամ
ալյուր 600 գրամ
միջուկ
կիտրոն 1 հատ
ազնվամորի 400 գրամ
շաքարավազ 200 գրամ
կրեմ
սերուցք 400 մլ
շաքարավազ 150 գրամ
ջուր 75 մլ
շաքարավազ 100 գրամ
կիտրոնի հյութ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3030դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 482 կկալ
Պատրաստեք բիսկվիթաժելեային տորթ հետևյալ բաղադրատոմսով
Բիսկվիթաժելեային տորթ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել բիսկվիթաժելեային տորթ
Ժելատինի վրա 100մլ սառը եռացրած ջուր լցնել ու 1 ժամ թողնել: Բիսկվիթը պատրաստելու համար ձուն շաքարավազի, վանիլային շաքարի հետ հարել: Ավելացնել փխրեցուցիչ, ալյուր, լավ խառնել: Տապակի վրա հատուկ թուղթ դնել, յուղել, խմորը լցնել 0.5 սմ հաստությամբ: Դնել մինչ 180 աստիճան ջեռոցը, թխել 10-15 րոպե: Մնացած խմորը լցնել կլոր կաղապարի մեջ: Դնել ջեռոցը մինչ 180 աստիճան տաքացված 10-15 րոպե: Պատրաստի բիսկվիթը ռուլետի նման փաթաթել: Պատրաստել սուֆլեն. ժելատինը եռման աստիճանի հասցնել, բայց չեռացնել: Հետո սենյակային ջերմաստիճանի հասցնել: Սերուցքը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել յոգուրտ, խառնել: Ավելացնել ժելատին, լավ խառնել: Բիսկվիթը բացել, հանել թուղթը, ջեմ քսել, փաթաթել ռուլետի տեսքով: Կտրատել 1սմ կտորներով: Կլոր բիսկվիթը թողնել տապակում: Դնել սուֆլեն, հավասարեցնել: Դնել սառնարան 1-2 ժամով: Հետո շարել ռուլետները: Ժելեն պատրաստել այնպես, ինչպես նշվա է փաթեթի վրա: Մինչ սենյակային աստիճանի սառեցրած ժելեն լցնել ռուլետների վրա: 5-6 ժամով դնել սառնարան: Պատրաստի տորթի վրա կարելի է կոկոսի փաթիլներ լցնել: Լինում է այնպես, որ հնարավոր չի լինում բիսկվիթը ռուլետի ձևով փաթաթել, այդ դեպքում խորանարդաձև կտրատեք, խառնեք ջեմի հետ, շրջանի նման շարել:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեքբիսկվիթաժելեային տորթ
ձու 4 հատ
շաքարավազ 100 գրամ
ալյուր 150 գրամ
վանիլ 1 թեյի գդալ
փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
սերուցք 200 մլ
շաքարավազ 100 գրամ
մածուն 120 մլ
ժելատին 10 գրամ
ջեմ
դոնդող
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1220դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 414 կկալ
Պատրաստեք ընկույզով տորթ հետևյալ բաղադրատոմսով
Ընկույզով տորթ շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել ընկույզով տորթ
Ձուն, շաքարավազը հարել, ավելացնել մածունը, դարձյալ հարել և ավելացնել մեղրը, քացախը, սոդան, ընկույզը և ալյուրը: Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի: Գունդը տարածել ջեռոցի թիթեղի վրա: Թխվում է շատ արագ: Կրեմը՝ կարագը հարել մինչև սպիտակի, ավելացնել խտացրած կաթը և կակաոն: Կրեմը քսել և միացնել իրար:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ընկույզով տորթ
ձու 4 հատ
շաքարավազ 100 գրամ
մածուն 400 գրամ
մեղր 2 ճաշի գդալ
քացախ 1 ճաշի գդալ
սոդա 1 թեյի գդալ
ընկույզ 100 գրամ
ալյուր 300 գրամ
կրեմ
կարագ 250 գրամ
խտացրած կաթ 1 տուփ
կակաո 30 գրամ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2830դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 629 կկալ
Պատրաստեք տորթ ազնվամորու սուֆլեով հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ ազնվամորու սուֆլեով շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել տորթ ազնվամորու սուֆլեով
Բիսկվիթի համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ալյուր, լավ խառնել: Կազապարը յուղել կամ հատուկ թուղթ դնել: Լցնել խմորը, դնել մինչ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը, թխել 30-35 րոպե: Ստուգել պատրաստ է թե ոչ չոփիկի օգնությամբ: Պատրաստում ենք ազնվամորու սուֆլեն: Ժելատինի վրա 150մլ սառը եռացրած ջուր լցնել, թողնել 1 ժամ: Ժելատինը հասցնել եռման աստիճանի, բայց չեռացնել, հետո հովացնել: Ազնվամորին բլենդերով մանրացնել կամ պատառաքաղով տրորել, որպեսզի խյուս ստացվի: Սերուցքը շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել ազնվամորի, խառնել: Ժելատին լցնել, խառնել: Սուֆլեն դնել սառնարան, որպեսզի այն մի քիչ թանձրանա, ու հնարավոր լինի այն դնել թխվածքի վրա: Պատրաստի բիսկվիթը 2 հորիզոնական մասերի բաժանել: Ներքևի մասը թողնել կաղապարի մեջ: Ազնվամորու սուֆլեն դնել շերտի վրա, դնել երկրորդ շերտը: 3-4 ժամով դնել սառնարան: Պատրաստում ենք շոկոլադե սուֆլեն: Ժելատինի վրա 100մլ ջուր լցնել ու 1 ժամ թողնել: Ժելատինը հասցնել եռման աստիճանի, բայց չեռացնել, հետո հովացնել: Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնել: Սերուցքը շաքարավազի հետ հարել, շոկոլադ ավելացնել ու խառնել: Լցնել ժելատին, լավ խառնել: Տորթի վրա շոկոլադե սուֆլե դնել, 2-3 ժամ թողնել սառնարանում:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ ազնվամորու սուֆլեով
ձու 4 հատ
շաքարավազ 150 գրամ
ալյուր 200 գրամ
ազնվամորի 300 գրամ
դոնդող 2 ճաշի գդալ
սերուցք 500 մլ
շաքարավազ 200 գրամ
շոկոլադ 100 գրամ
ժելատին 1 ճաշի գդալ
սերուցք 150 մլ
շաքարավազ 100 գրամ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2710դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 431 կկալ
Պատրաստեք տորթ կոնֆետտի հետևյալ բաղադրատոմսով
Տորթ կոնֆետտի շատ համեղ Տորթեր է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել տորթ կոնֆետտի
Սուրճի մեջ շոկոլադ լցնել, դնել ցածր կրակին: Շոկոլադը հալեցնել անընդհատ խառնելով, հովացնել: կարագը հարել շաքարավազի, վանիլային շաքարի հետ, ավելացնել ձու, խառնել, լցնել շոկոլադասուրճային զանգվածը, ավելացնել ալյուր, փխրեցուցիչ, պինդ խմոր հունցել: Խմորը 3 մասի բաժանել, յուրաքանչյուր մասը դնել կաղապարի մեջ, դնել մինչ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը: Թխել 15-20 րոպե: Յուրաքանչյուր շերտը հորիզոնական 2 մասի բաժանել, կստացվի 6 շերտ: Թթվասերը շաքարավազի հետ հարել, մինչ հալչի: Շերտին կրեմ քսել, ծածկել 2-րդ շերտով, կրեմ քսել, 3-րդ շերտը դնել, կրեմով ծածկել: Տորթը դնել 5-6 ժամով սառնարան, զարդարել ըստ ճաշակի:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ կոնֆետտի
շոկոլադ 200 գրամ
սև սուրճ 200 մլ
կարագ 200 գրամ
շաքարավազ 150 գրամ
ձու 4 հատ
վանիլային շաքար 2 թեյի գդալ
ալյուր 500 գրամ
փխրեցուցիչ 3 թեյի գդալ
կրեմ
շաքարավազ 150 գրամ
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2820դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 602 կկալ